Jag skulle gärna anställa 5 till imorgon

Att driva företag är alltid att balansera. Du som har koll på Brath vet att vi anställt en hel del de senaste åren, ändå skulle jag vilja säga att vi håller igen.

Vi har en vilja att växa, vi vill bli större. Det är någonstans det första steget man måste ta om man ska kunna bli ett större företag och många vill det egentligen inte. Hos oss avspeglar det sig i det stora arbete vi gör med att förbereda oss för att vara större än vi är, det syns också tydligt i den ständiga fas av rekrytering vi är. Vi anställer löpande och har nära nog ett ständigt behov av fler medarbetare.

Om jag kunde få allt det jag ville så skulle jag vilja lägga till lite fler funktioner än de vi har idag men naturligtvis måste rekryteringsbehovet matcha budgeten. Det är ett minimikrav hos ett sunt företag att man har en vettig buffert och kapital för de tillfällen som sticker ut, både positivt och negativt. Men jag skulle nog ändå välja att ta in ett antal personer, jag skulle vilja ha en utvecklare till, en marknadskoordinator/kommunikatör och jag skulle egentligen vilja ha åtminstone 2 projektledare till under utbildning. Sen behövs en office manager också, vi har börjat bli så pass många.

Maria och jag har ändå valt att inte anställa dessa, trots att vi vet att de skulle öka vår tillväxt, vår lönsamhet och takten vi kunde ta in ännu mer personal. Anledningen är enkel, vi har istället valt att betala arbetsgivaravgifter.

Det kan tyckas konstigt att någon vill avgiftsbelägga rätten att anställa, som om det vore något vi verkligen inte ville att gemene man gjorde. Det är det valet vi gjort i det här landet däremot, jag kan verkligen inte förstå varför.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *