Mina kollegor

Vi har satsat hårt på att anställa riktigt skickliga specialister. Jag har flera gånger skrivit om hur vi gör, nu tänkte jag gå in på varför.

Om du kommer ihåg skrev jag tidigare om hur stolt jag är över våra projektledare, de drar utan tvekan en stor del av det tunga lasset på företaget. Nu skulle jag vilja prata lite extra om varför vi lagt ner sådan energi på att rekrytera riktiga toppar till våra specialisttjänster.

Det är alltid roligare med riktigt kompetenta medarbetare

Till att börja med är det förstås roligare att arbeta med riktigt kompetenta medarbetare. Specialister som verkligen kan något hellre än de purfärska konsulter med endast några månader av praktik som erfarenhet som är så vanligt bland många av våra branschkollegor. Både SEO och SEM är något som man behöver lägga mycket tid på för att bli riktigt bra på. Att arbeta med människor som gjort det är förstås oerhört mycket mer intressant och spännande.

Viljan är att vara bäst

Om man som vi har en vilja att vara bäst på det man gör, det är vår målsättning inom både SEO och SEM, så behöver man riktigt kompetent personal. Jag är fullständigt medveten om att målsättningen bäst både är svårvärderad och svårdefinierad men det är en värdig målsättning. Vi är dessutom övertygade att det är kvaliteten i det vi gör som gör att vi får kunder. Det kommer inte naturligt för oss att vara billigast, det passar helt enkelt inte och det finns massor av SEO-byråer idag som erbjuder billig SEO. Vi vill hellre göra riktig SEO, med riktigt bra kvalitet, med långsiktighet och med riktigt bra resultat. Då behöver man den typ av medarbetare vi har.

Vi tror inte på stillastående

En annan orsak som är lite svårare att förklara är att vi tror att det är farligt att stå still i en så pass rörlig bransch som SEO ändå är. Det som var bäst igår är inte nödvändigtvis bäst idag, om tre månader kan det vara helt utagerat. Därför behöver man ha systemförståelse, något som är lätt att brista i när enkla leveranser till kunden alltid prioriteras. Dels är det viktigt att kunna lägga tiden som krävs på att förstå vad som blir nästa steg för Google men också att kunna få ut något av den tiden. För detta behöver du någon som sett mer än en Google-uppdatering, du behöver någon som verkligen förstår förloppet.  Då räcker det inte med någon som lärt sig den taktik just ditt företag använder sig av, du behöver någon som kan utveckla och driva tjänsten framåt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *