Lamm Sous Vide

Under gårdagen tillagade jag det bästa lamm jag ätit. Sous Vide är svaret och 24h på 58 grader. 

Jag tänkte dela med mig ett litet recept idag, på vad som nog är det godaste lamm jag ätit. Det är i princip inga konstigheter om du är van vid Sous Vide. Tillsammans med vitlök och rosmarin badade jag en lammstek på 58 grader i 24 timmar.

Bada lammet i 24 timmar

Pensla med något sött, honung, lite vinäger och blandade kryddor i mitt fall. Stek på den ganska ordentligt i panna så att den får färg.

Till det lite rostade rotsaker och en kall sås på gräddfil, vitlök och kapris (går nog att byta ut mot vad än man kan tycka är gott).

Jag brukar personligen ha lite svårt för lamm, det smakar ju ofta kofta, men den lite mildare smaken som blir resultatet av sous vide och den perfekta tillagningen gör verkligen skillnad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *