Plesner – Vuitton, 1 – 0

Du kommer säkert ihåg att jag skrivit ett antal gånger om skräckföretaget Louis Vuitton och deras hetsjakt på välgörenhetsarbetaren Nadia Plesner.

Det enda egentliga argumentet som vädrats för att LV skulle ha rätt har varit att en del mer eller mindre permanenta meningsmotståndare hävdat att man måste låta rättsväsendet ha sin gång. Att det inte spelar någon roll att man tycker att Louis Vuitton är skit för de ska skydda sin produkt. Igår satte holländsk domstol stopp för det argumentet.

Igår slog nämligen en holländsk domstol fast att LV är ute och vevar på sitt gamla vanliga ”stämma från höften”-vis. Nadia Plesner ska inte längre betala några pengar till företaget utan faktiskt tvärt om. Louis Vuitton ska betala hennes rättegångskostnader på 15.000 Euro.

Det har varit med viss uppgivenhet jag skrivit om det här eftersom jag lider av den ständiga känslan att det lönar sig så förbannat mycket att vara ond. Nu fick den goda sidan lite upprättelse i alla fall när det för en gångs skull är Darth Vader och Imperiet som får backning i rätten och inte bara den som har minst pengar till advokatkostnader.

2 svar på “Plesner – Vuitton, 1 – 0”

  1. Pingback: Lagen ska vara blind, även för Plesner | Deepedition

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *