Så söker svenskarna efter Sex

Att sex är en av de stora grejerna på nätet är kanske inte helt okänt men jag bestämde mig för att rota lite i statistik som finns och har hittat lite intressanta data för sex, det mesta kommer från Googles olika verktyg. Det är framför allt sökningar i Sverige jag tittat på och jag har gjort lite jämförelser de senaste åren. Jag har själv inga ambitioner att dra på mig en massa sex-besökare så om du vill använda min data till något är det bara att ta för sig.

Bakgrunden till undersökningen är att jag på grund av namnet på min blogg faktiskt får en del sexrelaterad trafik, så fort jag skriver om någon kändis (det händer inte allt för ofta) så ramlar det in trafik med kändisens namn + naket. Eftersom det rimligtvis borde vara termer som finns långt bak i svansen är det ett tecken på att trafiken är enorm. Det första jag hittade i undersökningen var just det. Sökningar i Google för termer som relaterar till sex (bred matchning alltså) visar hela 6.000.000 sökningar per månad. På den exakta termen sex visar Googles verktyg 1.830.000 sökningar förra månaden.

Tänk på att i uppgiften 6 miljoner inte ingår allt som har med sex att göra utan bara de sökord Google anser ligga semantiskt väldigt nära sex. Om man börjar rota i den långa svansen dessutom växer det fort, det finns en enorm uppsjö sökord. Sanningen är att jag var övertygad om att det är det mest sökta på nätet men det är nog inte sant. Det finns många fler enormt stora sökord och söksfärer därute. Ta en titt på kläder till exempel (man kan tänka sig att det är lite av motsatsen till att söka efter naket att söka efter kläder. Med bred matchning landar vi där på enorma 13.000.000 sökningar i oktober. En exakt matchning ger en mindre siffra däremot, strax över 500.000. Det betyder förmodligen alltså att svansen är längre när det gäller kläder än när det gäller sex.

En annan intressant detalj jag upptäckte var att Google Trends visar en vikande trend de senaste månaderna. Mängden sökningar efter sex i Sverige har minskat ganska rejält på slutet. Det kan vara en säsongseffekt men jag kunde inte hitta en ordentlig motsvarighet tidigare år. Vi söker alltså inte så mycket efter sex som vi kanske tror, gemene man går ju runt och tror att Internet mest består av porr men om vi ska dra slutsatser från efterfrågan så finns det gott om andra områden som är klart större på nätet.

En liten lustig detalj som man får fram med hjälp av Google trends är var intresset är störst. Det behöver förstås inte vara annat än slump, man kan ju alltid sortera saker i ordning även om det är ett mer eller mindre slumpmässigt resultat. Om vi ska tolka datan i alla fall så är det faktiskt Jämtlänningarna som är mest intresserade av sex. Så här ser topplistan ut:

Topp 10 kåtaste länen i Sverige

 1. Jämtlands län
 2. Hallands län
 3. Blekinge län
 4. Västmanlands län
 5. Örebro län
 6. Dalarnas län
 7. Västernorrlands län
 8. Gävleborgs län
 9. Värmlands län
 10. Norrbottens län
När det gäller enskilda städer så är det faktiskt Hässleholm som toppar som Sveriges kåtaste ort, efter Hässleholm kommer Lindesberg, Lindome och Skövde. På klädfronten är resultatet lite annorlunda, Uddevalla, Östersund och Skellefteå toppar.

26 svar på “Så söker svenskarna efter Sex”

 1. Ja det kan vara sant, det jag egentligen tycker är den stora frågan är har dom roligare eller tråkigare än oss andra?

 2. Ja eller så har dom en hel massa sex och har svårt att komma på något nytt och spännande så de måste Googla i tid och otid.

 3. Jag kommer från Jämtland och jag kan inte påstå att jag sexsurfar mer än någon annan. Kanske är det så att det finns företag som säljer sexleksaker eller liknande i Östersund? Det är svårt att tänka sig att det skulle sökas mer efter snusk i Jämtland i allmänhet så det borde vara en liten grupp som ligger bakom en större del av sökningarna.

 4. Maria, låter som om det skulle vara några stackare som sökte som galna i så fall, handlar ju om flera hundra tusen sökningar.

 5. Onekligen intressant input men jag lutar nog att tolka det åt andra hållet, att om man har en massa live-sex så orkar man knappast Googla?

 6. haha, ni är bara avunsjuka för vi i norrland får mer sex än er :D! å ja killarna här har roligare, brudarna är inte lika fega

 7. Ofta söka efter sex.. Hur svårt kan de va att lära sig adresserna utantill? Kan det va så att sex blir en stor del av vardagen när det inte finns så mkt annat att roa sig med? /Jämte

 8. Kungligt länkbete Magnus, haha så underbart! Varför kan jag inte klistra in en URL med ctrl+v här i kommentarsfältet? I alla fall så har NA.se tagit upp detta som en nyhet på deras webb nu.

 9. op.se (östersundsposten) har också skrivit om detta, som om det är något jämtarna skulle vara stolta över :P

 10. Vad i helvete? Lindome? Det är min födelseort, och en liten förort söder om Göteborg på sådär en 13 000 invånare, känt endast för stekpannsmordet från-89. Och vi hamnar framför mycket större städer som Västerås och Skövde.
  Hur fan kommer detta sig? xD

  Ifs ligger det en rätt stor bonnhåla vid namn hällespker precis brevid, kan ju vara det.

 11. Jag kan hålla med om att det ser lite blekt ut för Stockholm på sexfronten, kanske kunde man starta en kampanj eller något?

 12. Jag skall googla utav bara helvete nu så att Dalarna kommer högre än sin sjätteplats på listan :)

  Jag menar vi har ju Dalstång o allt..

  Petter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *