Våra lediga jobb och några tankar om rekrytering

Den senaste tiden har handlat alldeles oerhört mycket om rekrytering för mig, vi har rekryterat mer än vi gjort tidigare och vi har aktivt arbetat med att bli bättre på det.

Det senaste året har handlat väldigt mycket om rekrytering, för både mig och min syster. Vi har ersatt en del som slutat och vi har plockat in en hel del helt nya kompetenser i företaget. Det är förstås lite av ett lyxproblem men eftersom vi är relativt nya på att rekrytera behöver vi lägga mycket tid för att faktiskt bli bra.

Ny sida för lediga jobb

En av de saker jag lagt ner mycket tid på är att jag byggt en ny sida som visar våra lediga jobb. Det låter kanske inte som något som är värt att lägga särskilt mycket tid men om du tittar på den så blir det kanske tydligare. Bakom sidan ligger nämligen en hel del testande och en hel del eftertanke. Istället för att bara rakt upp och ner berätta vilka tjänster som finns hos oss har jag försökt göra livet lättare för alla som är intresserade av att söka.

Vi har nämligen förändrat vårt sätt att hitta och anställa från grunden. Jag är fullt medveten om att det finns människor som är utbildade på det här och det finns skickliga konsulter som kan lösa knutarna. Det är, trots det, så att vi vill göra våra rekryteringar själv eftersom det behöver vara en kärnkompetens hos oss. Vi måste bli riktigt bra på att rekrytera eftersom vi kommer göra det mycket i framtiden. Därför vill jag höja nivån i alla led i företaget när det gäller rekrytering.

Sidan då, den är skapad för att göra ansökningarna mer likformiga. Det kan tyckas bakvänt, särskilt eftersom både sökmotoroptimering och sökmotorannonsering är relativt kreativa jobb för att vara inom ”teknik”. En av anledningarna är att vi inte vill låta det luddiga runtomkring distrahera från de egenskaper vi letar efter till varje tjänst. Om det är smart eller inte får framtiden utvisa, en av de saker vi vet att vi är bra på är att snabbt överge (eller reparera) sådant som inte fungerar bra.

För dig som söker så tror vi också livet blir lättare med lite ordningsregler. Att se till att vi får ansökan till rätt person till exempel gör att du åtminstone slipper risken att bli bortsorterad för att du inte passar fel profil. Oftast har vi lyckats förstå vilket jobb en kandidat söker även när det inte varit tydligt men tydligheten minskar risken. Jag har också gått igenom och förklarat vår process, mycket för att minska eventuell nervositet. Vi har ingen anledning att välja bort kandidater för att de varit nervösa på intervjuerna, intervjuvana är inte en egenskap som är viktig. Det är nämligen trots allt så att många blir väldigt nervösa i en intervjusituation och det skulle kunna betyda att vi tappar bra kandidater bara för att det inte framkommer i intervjun att kandidaten är bra.

Om du är intresserad mer av vårt arbete med rekrytering så skrev jag en lite utförligare post på Linkedin. Jag vet att vi inte är några stjärnor än men vi arbetar hårt på att bli det.

Vilka lediga jobb har vi just nu?

Här är en liten lista på tjänster vi vill fylla just nu och sådana vi alltid är intresserade av att prata med.

  • Avdelningschef till produktionsavdelningen, Örnsköldsvik
  • SEM-konsult till Stockholm
  • Senior sökmotoroptimerare till Stockholmskontoret
  • SEO-Specialist i Örnsköldsvik
  • Utvecklare
  • Junior sökmotoroptimerare i Örnsköldsvik
  • Key Account Manager i Örnsköldsvik

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *