Att bli Gasell var ett av mina stora mål

Den 10:e oktober på Gasellfesten, får Maria och jag vårt diplom, Brath har klarat av de ganska tuffa kraven för att bli gasellföretag. 

Gasellföretag är på många sätt de allra starkaste företagen vi har i landet, om du frågar mig. Det är en av anledningarna till den oerhörda stolthet jag känner när vi nu får åka till Umeå för att ta emot utmärkelsen DI Gasell. Även om det inte varit uttalat har det helt klart varit ett mål både för mig och Maria.

Visst är det så att det finns många fina utmärkelser man kan få som företagare. Kanske minns du att Maria var nominerad till Årets VD, hon vann inte förstaplatsen men att vara med bland den handfull som hittats över hela Sverige är ändå en stor ära. De allra flesta av sådana priser är ändå en bedömningsfråga, DI Gasell är inte det.

Jobbskapare – hellre värdeskapare

Det är en liten skara företag, omkring 900 förra året, som blir gasellföretag. Kraven bygger på långsiktig och stark tillväxt, dubbla omsättningen på fyra år, sunda finanser, vinst och en viss storlek. Om man lever upp till de här kraven tillhör man den del av de svenska företagen som skapar jobben, tillväxten. Jag tycker egentligen inte om att tala om jobbskapande, det man skapar är tillväxt, jobben är en bieffekt eller ett medel.

Att skapa jobb är i sig inget problem, det är jobb som ger ett värde som är grejen. Om man vill skapa jobb i sig så är det väl bara att skita ner ordentligt hemma så får man städa hela helgen, det är jobb. Att skapa värde för andra och därför behöva personal, det är något annat. Det är vad Gasell-priset går ut på.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *