Sitemap.html, det kan finnas anledning att ta bort den

Man kan idag använda sig av två typer av sitemap till sin sajt. En modell var vanlig förr, HTML och en är ett påfund från sökmotorer, XML. Det kan finnas anledning att ta bort den ena.

Är det så att du fortfarande har en html-sitemap på din webbplats? Det kan finnas skäl till att du ska ta bort den och det har med Google att göra. Förr rekommenderade Google att man skulle ha en för att det var ett bra sätt för besökare att navigera på sajten. Nu är det nog snarare så att den kan anses vara tunt innehåll och därmed lite farlig.

En sida med bara länkar på kan nog inte anses vara särskilt användbar längre och kan med relativt stor sannolikhet ge utslag på Panda-mätaren. Panda är Googles filter för att rensa bort sajter med vad de kallar tunt innehåll. En stor sitemap med flera sidor och tusentals länkar kan då skapa problem, särskilt eftersom de knappast används av besökarna längre.

Ett bra verktyg i SEO-verktygslådan har alltså över tid förvandlats till ett problem. Min rekommendation är att om du har en html-sitemap på din sajt: ta bort den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *